Onze stalmedewerkster Sanne Janssen is afgelopen weekend Districtskampioen geworden in de klasse L met haar paard Alexios.

Sanne is lid van de Zeeuwsche menvereniging en komt daarom uit voor Mendistrict West. De wedstrijd werd verreden in Blaricum. Haar paard Alexios is een tuigpaard (Saffraan x Balmoral) van 13 jaar. ‘Ik heb hem nu twee jaar en we komen steeds een stapje verder’, vertelt Sanne. ‘Dit is mijn tweede wedstrijdseizoen met Alexios en we hebben de stijgende lijn te pakken.’ Alexios is een ervaren paard, maar het is de kunst met hem om de rust te bewaren. ‘Ik werk vooral veel aan de ontspanning en doe conditietraining met hem,’ aldus Sanne. Dat betekent veel longeerwerk en veel het bos in. ‘Hij kent het spelletje en gaat voor je door het vuur,’ zegt ze over haar paard. ‘Zijn enthousiasme maakt hem soms overijverig en dat is in dressuur nog wel eens lastig. Over mijn proef in Blaricum was ik zelf tevreden en ik had eigenlijk op wat betere punten gehoopt. De vaardigheid ging super, we waren foutloos en binnen de tijd. Zaterdag in de marathon pakte hij ook lekker aan. Hij gaf me een goed gevoel.’

In het klassement van haar rubriek werd Sanne tweede, maar ze was de beste van het district en pakte daarmee het kampioenschap. Dat leverde haar rechtstreekse plaatsing voor het KNHS kampioenschap (NK) in Gaasterland (7 en 8 september) op.