De realisatie van de nieuwbouwplannen op het voormalige landgoed Spelderholt in Beekbergen begint. Het gebied waar luxe appartementen, riante kavels en een paardensportaccommodatie komen, gaat vanaf vandaag verder onder de nieuwe naam Landgoed Engelanderholt. Daarmee geven de Tergouw-Riant Groep en Van Wijnen het startschot voor dit mooie landelijke project.   

Op Landgoed Engelanderholt worden 14 tot 20 luxe appartementen gerealiseerd en zijn er 12 royale kavels beschikbaar. De verkoop van de kavels gaat binnenkort van start. Hoe de appartementen eruit gaan zien, is nog niet duidelijk. Van Wijnen wil hiervoor de samenwerking opzoeken met potentiële kopers. Zo kan er zoveel mogelijk maatwerk worden gerealiseerd. Duidelijk is wel dat de appartementen toekomstbestendig gerealiseerd worden op het gebied van duurzaamheid. Zo worden de appartementen volledig gasloos. Ook aan de bestaande natuurlijke omgeving wordt veel aandacht geschonken. Martijn Bax, projectontwikkelaar bij Van Wijnen: ‘Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met de aanwezige natuur, zodat wonen en natuur hand in hand gaan en elkaar ontmoeten en versterken op het landgoed.’

Belangstellenden voor de kavels en appartementen kunnen zich vanaf nu melden via de website www.engelanderholt.nl. In de tweede helft van het jaar wordt een informatieavond georganiseerd voor de appartementen.

Paardensportaccommodatie

Aan de voet van het landgoed komt een paardensportaccommodatie voor Riant Equestrian Centre. Voor de familie Van Tergouw gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. ‘We hebben met de hele familie hier jarenlang naar toe geleefd,’ aldus Mieke van Tergouw. ‘Engelanderholt staat net zoals Riant, synoniem voor kwaliteit. We hebben in Van Wijnen een uitstekende partner gevonden.’

Landgoed officieel geopend

Vandaag hebben Martijn Bax van Van Wijnen en Mieke van Tergouw van de Tergouw-Riant Groep het bord met de nieuwe naam van de locatie onthuld. Engelanderholt is door de eeuwen heen al een begrip in de omgeving vanwege het natuurlijke en bosrijke gebied. ‘Deze naam past perfect bij de ambities en uitstraling van het nieuwe plan’, aldus Martijn Bax.