Het wereldkampioenschap voor de vierspannen in Tryon (USA) is gewonnen door team USA. In de individuele titelstrijd heeft Chester Weber de zilveren medaille gewonnen. Chester begon het WK met een mooie dressuurproef die werd beloond met 35,10 strafpunten. Daarmee stond hij op minder dan vier strafpunten achter titelverdediger Boyd Exell. Het Amerikaanse team dat naast Chester Weber bestond uit Misdee Wrigley Miller en James Fairclough ging vanaf de eerste dag aan de leiding.

De marathon was loodzwaar, maar Chesters paarden bleven tot het laatst fit en hij werd vijfde in de marathon en behield daarmee zijn tweede plaats. De vaardigheid was extreem moeilijk. Het parcours kende veel wendingen en combinaties. Om goud voor Amerika te behouden en om zelf zilver te houden mocht hij niet meer dan twee balletjes afrijden. Dat lukte: alles bleef liggen; er kwamen alleen 2,77 strafpunten voor tijdsoverschrijding bij.

Exell maakte ook geen fouten en boekte alleen tijdsoverschrijding. Zilver voor Chester Weber en historisch goud voor team USA, want nog niet eerder won Amerika goud bij de vierspannen.

Team Riant feliciteert het Amerikaanse team en Chester Weber in het bijzonder!