Een uniek kampioenschap in Live Oak Florida. Voor het eerst werden in alle disciplines de Amerikaanse menkampioenschappen op één wedstrijd gehouden. Mieke van Tergouw en Claudio Fumagalli waren voor Riant aanwezig om hun pupillen voor te bereiden en te begeleiden. Maar dat niet alleen: ze gaven ook clinics op verzoek van de USEF.
En het was niet alleen mennen wat de klok sloeg. Want op hetzelfde terrein waren ook springwedstrijden. Een kolfje naar de hand van Melvin Greveling die ook van de partij was.
Kortom: een meer dan compleet team van Riant was present.

Chester Weber werd overtuigend kampioen bij de vierspannen en schreef geschiedenis: voor de 15e keer werd hij Amerikaans kampioen. Chester won alle drie de onderdelen en liet zilveren medaillewinnaar Lisa Stroud maar liefst 24 punten achter zich. Zijn geweldige dressuurscore van 40,11 leverde hem bovendien de ‘Jean Keathley Perpetual Memorial Trophy’ op, een prijs voor het beste FEI dressuurresultaat.
Team Riant feliciteert Chester met dit geweldige succes. We zetten hiermee de eerste goede stappen richting het WK tijdens de World Equestrian Games in Tryon.
En er waren nog meer mooie prestaties met begeleiding van Riant: Katie Whaley won de titel bij de ponytweespannen met een foutloze vaardigheidsproef.